Saturne ‘Dual Mobility’

Saturne klein

De Dual Mobility’ prothese is in 1975 ontwikkelt door professor Gilles Bousquet in Lyon. Zijn doel was het bewerkstelligen van een stabiele heupprothese. Het Franse bedrijf Amplitude heeft het concept overgenomen en produceert de Saturne ‘Dual Mobility’ voor meer dan 12 jaar. De prothese is gefabriceerd van M30NW stainless steel en heeft een poreuze coating van titanium. Bovendien is de cup voorzien van een HA laag.

De Saturne ‘Dual Mobility’ prothese kent een ongeëvenaarde klinische ‘track record’. Vele publicaties zijn verschenen in toonaangevende bladen en protheseregisters. De Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV) heeft de Saturne opgenomen in haar Classificatie Heupprothesen 2015 onder de categorie 1A (cementloos) en 1B (gecementeerd).

Saturne ‘Dual Mobility’ is een zeer geschikte prothese bij toepassing bij primaire heupen waarbij het luxatierisico vergroot is. Hiervoor zijn zowel gecementeerde als ongecementeerde versies beschikbaar. Daarnaast is er een specifieke versie voor revisie-ingrepen; Reconstruction Saturne ’Dual Mobility’.

 

productbrochure

 

Klik hier voor de productbrochures.